logo_kons__tehosta_logo

BOOST

Efficiency verbeteren - versterk uw sleutelproces

Het verhogen van de kostenefficiëntie en flexibiliteit van het productieproces vereist een nieuw soort aanpak van traditioneel zakendoen. Digitalisering transformeert de hele industriële bedrijfsomgeving, maar biedt ook nieuwe manieren om uw bedrijf te laten groeien. Wij zullen u helpen deze kansen te grijpen.

Het beheren van verandering betekent een algehele verandering in de bedrijfscultuur, waarbij continue ontwikkeling en verbetering van de bedrijfsvoering in de gehele organisatie is vereist. Met de hulp van onze ervaren professionals, kunt u leren hoe moderne bedrijfsmodellen en technologie het concurrentievermogen kunnen verhogen, zelfs in de traditionele industrieën.

Papierloze productie

Geplande productieprogramma’s staan altijd onder druk om te veranderen, zoals schemawijzigingen en verdere specificaties voor het gefabriceerde product. Als ik de gegevens op papier afdruk, zullen ze snel verouderd raken en de implementatie van wijzigingen beperken.

Het is ook belangrijk om feitelijke gegevens van de productie te verzamelen, zoals de werkelijke tijden van verschillende gebeurtenissen en transacties, evenals feitelijke meetgegevens. Als deze gegevens op papier worden geschreven of in afzonderlijke systemen worden ingevoerd, is het voor mij erg moeilijk om de gegevens te analyseren en te gebruiken.

ROIMA OPLOSSING:

We zetten de werklijsten en werkinstructies van uw productie om in elektronische vorm. Daarna kunt u afzonderlijke systemen en papieren afdrukken vergeten en alle gegevens rechtstreeks in één systeem invoeren.

Uw productie-werkstations zijn voorzien van een weergave die voldoet aan de vereisten van de gegeven taak en biedt alle informatie die nodig is om het betreffende werk te voltooien, inclusief de werklijst, werkinhoud, instructies en documenten van het werkstation. Wanneer alle essentiële gegevens beschikbaar zijn in één weergave, hoeft u geen tijd te verspillen aan het navigeren tussen verschillende systeemformulieren.

De gegevens die op de werkstations in het systeem worden ingevoerd, kunnen rechtstreeks worden verwerkt via de overzichtsweergave van het werkstation – van de begin- en eindgegevens tot de meetgegevens.

De medewerkers van het productie-werkstation kunnen zich concentreren op hun eigenlijke werk zonder extra tijd te verspillen aan het informatiesysteem. Het intuïtieve en gebruiksgemak van het systeem maakt ook de training van nieuwe werknemers sneller.

PRODUCT:

RoimaSoftware Lean System

Planmeca

PLANMECA OY

Industry Expert : Olli Kanerva

Samenwerking met leveranciersnetwerken

De veranderende zakelijke omgeving vereist ook schaalbaarheid van mijn bedrijf. Het bedrijfsmodel van mijn bedrijf is netwerkfabricage. Hoe kan mijn bedrijf up-to-date en accurate gegevens vastleggen en zorgen voor transparantie in onze klanten-, partner- en leveranciersnetwerken?

ROIMA OPLOSSING:

Door een netwerk te bouwen, kan uw bedrijf flexibeler produceren – op voorwaarde dat u ook over de juiste tools beschikt. De door Roima ontwikkelde cloudservice biedt u het platform en oplossingen om de samenwerking en uitwisseling van informatie in uw netwerk te verbeteren. Roima Cloud integreert het leveranciersnetwerk naadloos met het hoofdbedrijf. Productie-informatie wordt op een transparante manier aan de juiste partijen verstrekt.

Met Roima Cloud kunt u productgerelateerde wijzigingen in uw netwerk centraal beheren in samenwerking met uw partners.

PRODUCT:

Roima Cloud / PIC

null

New content coming up soon

Industry Expert: Janne Tiuttu

Monitoring van productie-efficiëntie

Hoe kan ik de algehele efficiëntie van de bottleneckresources van mijn fabrieken achterhalen en hoe kan ik deze voortdurend verbeteren? Hoe kan ik de machines identificeren met een lage algehele efficiëntie of een hoog foutenpercentage, zodat ik corrigerende maatregelen zou kunnen nemen?

ROIMA OPLOSSING:

Door gebruik te maken van IoT-technologie kunt u de verzameling productiegegevens eenvoudig digitaliseren. Met real-time situationele productiegegevens kunt u onverwijld reageren op mogelijke probleemsituaties. Door het meten en analyseren van storingen, kwaliteitsverlies en snelheidsverlies van uw productielijnen en machines, kunt u maatregelen nemen voor continue verbetering en dagelijks beheer om uw ontwikkelings- en onderhoudsmaatregelen op de juiste gebieden te richten (productieplanning, onderhoud, kwaliteitscontrole, materiaalbeheer, etc.).

PRODUCT:

Roima Cloud / OEE

null

KAPTAS OY

Industry Expert: Sampo Reivilä

Materiaalstroomefficiëntie en optimalisatie

Handmatig magazijnbeheer absorbeert mijn middelen. Mijn magazijnefficiëntie is afhankelijk van specifieke personen en het trainen van nieuwe medewerkers is moeilijk en omslachtig. Saldi zijn niet in realtime, dus ik heb problemen met het garanderen van leverbetrouwbaarheid. Automatisering zou mijn magazijnproces een impuls geven, maar het leggen van verbindingen met mijn huidige ERP-systeem veroorzaakt problemen.

Mijn magazijnbeheer heeft moeite om gelijke tred te houden met alle ontwikkelingen op andere gebieden, zoals aankopen, verkopen, productie, enz.

ROIMA OPLOSSING:

Door uw warehouse management en intralogistieke processen te digitaliseren, creëert u de basis voor operationele ontwikkeling. U krijgt realtime gegevens van magazijnbeheer, waarmee u de tools krijgt voor efficiënt beheer en optimalisatie van de materiaalstromen van uw bedrijf.

RoimaSoftware FidaWare beheert basisgegevens over het magazijn volledig, inclusief product-, magazijnlocatie- en productielotgegevens. Het bestuurt en optimaliseert alle centrale processen van uw magazijn en zorgt voor de nauwkeurigheid en traceerbaarheid van uw leveringen in de hele intralogistieke supply chain.

Met de optimalisatietool van RoimaSoftware FidaWare kunt u de intralogistiek van uw bedrijf efficiënt optimaliseren.

PRODUCT:

RoimaSoftware FidaWare

null

VALMET AUTOMOTIVE

Industry Expert : Jani Säynäväjärvi

Geïnteresseerd? Contacteer ons!

Roima
Industry Experts

roima@roimaint.com
Tel.: +358 20 525 3100