INTRALOGISTICS (WMS)

RoimaSoftware FidaWare voor magazijn

RoimaSoftware FidaWare bevat alle tools die nodig zijn voor een efficiënt magazijnbeheer en -beheer. Het doel is om het gestelde serviceniveau te beperken bedrijf de bedrijfskosten tot een minimum te beperken.

Door de voorraadomslag te versnellen, rekeningen real-time magazijnbeheer de benodigde hoeveelheid diebak opslag is vastgelopen.

RoimaSoftware FidaWare beheert elementaire magazijngegevens, zoals product-, locatie- en batendetails, flexibel. Het beheert en optimalises efficient alle grote magazijnprocessen en zorgt voor foutloze leveringen die traceerbaar zijn langs de hele intralogistieke supply chain. Bovendien optimaliseert RoimaSoftware FidaWare het orderpicken door gebruik te maken van ERP-gegevens.

Veelzijdig, up-to-date magazijnbeheer - de kern van efficiënte intralogistiek

Gebruiksvriendelijke grafische hulpmiddelen

RoimaSoftware FidaWare bevat intuïtieve grafische hulpmiddelen voor het modelleren van de fysieke omgeving – bijvoorbeeld de ontvangstruimte, het magazijn, orderpickroutes, verzendingsruimten, buitenfaciliteiten en productieruimten. Naast eenvoudig facility management kunnen visualisaties worden gebruikt voor het weergeven van specifieke informatie, zoals de locatie van een product langs de pickingroute. De grafische gebruikersinterface biedt verschillende zoekfuncties en magazijnbeheerfuncties.

Gemakkelijke ontvangst van goederen

Flexibiliteit is de sleutel tot een magazijn dat goederen uit zeer gevarieerde bronnen ontvangt, of het nu gaat om productiefaciliteiten, andere opslaglocaties of externe leveranciers. Het intelligente ontvangstbeheer van het systeem is gebaseerd op voorafgaande informatie over bestellingen en verzendingen. Als alternatief kunnen ontvangstgegevens handmatig worden gekopieerd van de begeleidende papieren documenten.

RoimaSoftware FidaWare begeleidt ontvangstinspecties, kwaliteitscontrole en de acties die op basis hiervan kunnen worden gestart. Optioneel worden inkomende goederen gelabeld en worden hun opslaglocaties geoptimaliseerd door het systeem. De software werkt het ERP-systeem in realtime bij met de dagelijkse balansinformatie.

Slimme en efficiënte productstellingen

RoimaSoftware FidaWare vergemakkelijkt de onmiddellijke stelling van producten na ontvangst, zonder tijdelijke opslag. De toewijzing van itemlocaties in het magazijn wordt bepaald door door de gebruiker gedefinieerde criteria zoals gewicht, volume, schaphoogte en uiterste verkoopdatum. Plaatsing kan ook vraaggestuurd zijn (dat wil zeggen, gebruik de ‘ABC’-classificatie). Opslaglocaties kunnen statisch of dynamisch zijn, actief of gereserveerd.

Een geoptimaliseerde opbergroutine helpt onnodige interne bewegingen te voorkomen, fouten te verminderen, efficiëntie te verbeteren en aanzienlijke besparingen te genereren.

Beheer en laden van verzendgebieden

Het verzendgebied wordt beheerd met de grafische hulpmiddelen van RoimaSoftware FidaWare. Functies omvatten real-time beheer van product- en datastromen, generatie van laadinstructies en vrachtdocumenten en de controle van andere scheepvaartgerelateerde activiteiten (zoals kwaliteitscontrole). RoimaSoftware FidaWare begeleidt ook laadhandelingen, zodat pallets worden geladen en gelost in omgekeerde volgorde.

Flexibele inventarisatie

RoimaSoftware FidaWare biedt doorlopende inventaris: het systeem houdt voorraadinformatie up-to-date zonder de magazijnactiviteiten te onderbreken. Een up-to-date inventaris voorkomt dat verkopers de verkoop missen en helpt de eindklanten tevreden te stellen.

Cross-docking

Cross-docking betekent dat goederen rechtstreeks van de receptie naar de expeditie worden gebracht, waardoor onnodige handelingen in het magazijn worden vermeden.

Het kan vooraf zijn gepland of op situaties zijn gebaseerd. Situatiegebonden cross-docking wordt uitgevoerd als onderdeel van magazijnactiviteiten om uitgaande orders en inkomende volumes in evenwicht te brengen. Meteen bij aankomst worden de binnenkomende goederen naar de verzendingsruimte vervoerd; er is geen tussentijdse opslag.

Pre-gepland crossdocking is een stabiele koppeling tussen inkomende en uitgaande goederenstromen. Het proces wordt vooraf gedefinieerd en begeleidt magazijn- of terminalbewerkingen. De leverancier compileert, verpakt en etiketteert de zendingen op basis van de individuele bestellingen van eindklanten, maar stuurt ze allemaal samen naar de koper (naar de receptie of rechtstreeks naar de expeditieafdeling). Zonder tussentijdse opslag wordt de bulkzending vervolgens opgesplitst in afzonderlijke artikelen, die naar de eindklanten worden verzonden.

Service warehousing functies

De veelzijdige RoimaSoftware FidaWare -oplossing voor magazijnbeheer kan eenvoudig worden aangevuld met speciale functies voor servic warehousing. Door gebruik te maken van door de gebruiker gedefinieerde parameters genereert deze functies hulp (bijv. Gebeurtenisgebaseerde) factureringsgegevens, waardoor de magazijnoperator in staat wordt gesteld om verschillende diensten met toegevoegde waarde te creëren en aan te bieden. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Beheer van goederen van verschillende eigenaren onder hetzelfde dak
  • Klantspecifieke aanvullende diensten zoals verpakking op maat, opslag, assemblage en etikettering.
  • Een extranetportaal waarmee klanten van logistieke operatoren de bewegingen van hun goederen in het magazijn kunnen volgen of bestellingen kunnen plaatsen

HRS-management en visualisatie

RoimaSoftware FidaWare contains hulpprogramma’s voor visualisatie en inhoudsanalyse voor opslagsystemen met hoge opslagruimten. De grafische gebruikersinterface biedt de gebruiker een snel, intuïtief overzicht van de magazijnsituatie. Dagelijkse routines worden versneld en vereenvoudigd via tijdbesparende voorgeprogrammeerde hulpprogramma’s.

Met gestandaardiseerde interfaces kan de high-rise opslagmodule niet alleen worden geïntegreerd met andere FidaWare-componenten, maar ook met bestaande magazijnautomatiseringssystemen.

Geïnteresseerd? Contacteer ons!

Roima
Industry Experts

info@roimaint.com
Tel.: +358 20 525 3100