Wist u dat een gebruiksvriendelijk warehousemanagementsysteem zorgt voor meer efficiëntie, kwaliteit en werkplezier?

Wilt u de coördinatie in het magazijn versterken en ervoor zorgen dat magazijnautomatisering een integraal onderdeel wordt van de werkstroom?

Het warehousemanagementsysteem LOGIA bevat alle tools voor een efficiënte magazijn- en logistiekafdeling. De oplossing beheert en optimaliseert de volledige interne logistiek: het handmatige magazijn, de automatische magazijnapparatuur, de productielogistiek en het verzendgebied. Alles is verbonden door de integratie met ERP-systemen, vrachtplatforms en magazijnautomatiseringsapparatuur. Dit zorgt voor het beste overzicht en een optimale doorstroming.

Het platform bestaat uit besturingsmodules met goede tools voor het plannen van de dagelijkse operatie, het uitvoeren van werktaken en het optimaliseren van magazijnprocessen. De modules worden samengesteld op basis van uw magazijn en logistieke situatie. De modules bieden volledige flexibiliteit en u krijgt de mogelijkheid om de oplossing uit te breiden naarmate uw bedrijf zich ontwikkelt.

Roima LOGIA WMS &WCS is uitermate geschikt voor verschillende soorten bedrijven:

Distributie en groothandel

 • Gecoördineerd beheer van processen
 • Automatische taakprioritering
 • Volledige traceerbaarheid
 • Geoptimaliseerde verzending en vervoer
 • Meer informatie op logiawms.com

Webwinkels

 • Enorm veel kleine bestellingen
 • Single-line functionaliteit
 • Verzending in eigen verpakking
 • Behandeling van geretourneerde goederen
 • Meer informatie op logiawms.com

Ziekenhuizen

 • Steriele en schone apparatuur
 • Exploitatie van het centrale magazijn
 • Efficiënte distributie en opslag
 • Magazijnautomatisering en beddenlogistiek
 • Meer informatie op logiawms.com

Traceerbaarheid en proceskwaliteit

LOGIA voldoet zelfs aan de strengste eisen van de industrie voor registraties, certificaten, traceerbaarheid, enz. Het biedt volledige traceerbaarheid in de hele waardeketen en goederen kunnen zelfs op individueel niveau worden getraceerd. Met behulp van barcodes kan de hantering van goederen worden gelogd, net zoals de juiste magazijnlocatie kan worden bevestigd door middel van scannen. Scanregels kunnen worden ingesteld voor specifieke gebieden en werknemers.

Maximaal gebruik van voorraad en middelen

LOGIA zorgt voor het beste gebruik van het fysieke raamwerk, inventaris- en automatische systemen, evenals een efficiënte en foutloze afhandeling van inkomende en uitgaande bestellingen. Het omvat alles; van magazijnlay-out en locaties tot optimale artikelplaatsing, korte ophaalroutes en kortere zoek-, ophaal- en verpakkingstijden. De daadwerkelijke training in LOGIA duurt slechts enkele uren en nieuwe medewerkers kunnen snel aan het werk.

Geïntegreerde besturing van automatische apparatuur

Geoptimaliseerde WCS van automatiseringen voor hoogbouwkranen, flowracks, miniloads, carrousels, verticale liften, AMR’s, AGV’s, robots, Autostores, transportbanden etc. Apparatuur van verschillende merken kan door elkaar worden gebruikt en worden bestuurd in dezelfde LOGIA-oplossing, wat zorgt voor een maximale capaciteitsbenutting en een goede integratie van automatische magazijnapparatuur in de flow van het magazijn.

Geleverd als Saas of On-premise

LOGIA is beschikbaar als traditionele licentie en als SaaS-oplossing. In de traditionele vorm koopt u het softwarepakket met de gewenste modules. U bent eigenaar van de softwarelicentie en hebt software en database op de door u zelf gekozen server. In de Saas-oplossing bevindt de software zich in de cloud. De software wordt steeds bijgewerkt met de nieuwste functionaliteit en u kunt er toegang toe krijgen als een oplossing met een vaste prijs of op abonnementsbasis.

Visuele gebruikersinterface & spraak

LOGIA is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor de magazijn- en logistieke functie. De gebruikersinterface is uniek vanwege de hoge mate van visualisatie, het gebruik van artikelafbeeldingen en eenvoudige instructies. Alles is intuïtief, gemakkelijk te decoderen en te verwerken. De gebruikersinterface kan worden gecombineerd met Pick-by-Voice-technologie, waarbij de magazijnmedewerker zowel een visuele presentatie als handleidingen via een headset heeft.

Goede managementtools

LOGIA bevat de tools die nodig zijn om de logistiek efficiënt te optimaliseren en te beheren. LOGIA creëert een overzicht, een goede planning en zorgt voor een optimale benutting van alle middelen. De voortgang van de expeditie van vandaag met betrekking tot deadlines is te volgen in overzichtsfoto’s. Statusberekeningen geven de verwachte eindtijd weer met de huidige personeelsbezetting en efficiëntie.

Geautomatiseerde planning

Automatische taakgeneratie op basis van gedefinieerde magazijnstrategieën, aanvullingsregels, orders en voorraad. Dit zorgt ervoor dat orders automatisch in de juiste volgorde worden geactiveerd en creëert een gelijkmatige werklast gedurende de dag. Dynamische materiaalstroomsimulatie, voorraadtoewijzing en berekening op ordervolume en vrachtprognose.

Optimale plaatsing van goederen

De locatie van de goederen in het magazijn is van groot belang voor de efficiency van het orderverzamelproces en de werkstroom in het magazijn. LOGIA zorgt ervoor dat goederen op de optimale locaties worden opgeslagen, dat er voorraad is op de ophaallocaties en dat de ophaalroutes zo kort mogelijk zijn. Dit gebeurt op basis van de stamgegevens van de goederen en ABC-categorisatie.

Voorraadbeheer

LOGIA heeft drie eenvoudige telfuncties, die ervoor zorgen dat de inventaris onder controle is: nulpunttellingen, cyclisch tellen en ad hoc tellen. De inventaristellingen vormen een integraal onderdeel van de werkprocessen en de dagelijkse operatie. Inventarisgegevens worden automatisch uitgewisseld tussen LOGIA en het ERP-systeem, zodat de magazijnvoorraden in beide systemen overeenkomen.

Stroom van materialen naar productie

LOGIA beheert het ophalen voor productie en het verplaatsen naar magazijnen voor intermediaire of eindproducten. Goederen worden achtereenvolgens geleverd en verzameld van en naar de productie volgens just-in-time principes. Het zorgt voor een optimale doorstroming en een tijdig en correct voorraadbeheer. Alle workflows zijn georganiseerd met een minimale processtap en zijn gebaseerd op scanning of eenvoudige registraties, zodat alle gegevens in het proces worden verzameld.

Routebeheer & beheer van het verzendgebied

Op basis van vaste verzendroutes zorgt LOGIA ervoor dat bestellingen in de juiste verzendorder worden verzameld, verzendprognoses worden gegenereerd en de verzendorder wordt beheerd. Het systeem geeft een overzicht van de locaties en poorten in het verzendgebied en zorgt ervoor dat het gebied optimaal wordt benut en dat bestellingen efficiënt worden verwerkt. De laadcontrole optimaliseert de afhandeling van bestellingen van het verzendgebied naar de vrachtwagen.

Geïntegreerd met ERP, vervoer en webshop

LOGIA heeft integratie met ca. 30 ERP-systemen waaronder SAP, M3, Visma, Oracle, Microsoft Dynamics NAV en AX, evenals een standaard interface voor de TA/transportsystemen Consignor, Webshipper en Coolrunner. Zo kunnen gegevens tussen verschillende platforms worden gedeeld en kan vervoer rechtstreeks worden besteld als onderdeel van de werkprocessen.
null

LOGIA WMS & WCS

LOGIA WMS & WCS

Bekijk alle voordelen via referenties, video’s en handleidingen.

roima-circle-icon-green-150x150

Meer informatie over Roima's magazijn- en logistieke oplossingen

null
Roima Transport
null
Roima Control Tower
null
Roima FidaWare WMS Standard
null
Roima WIRE

Waar heeft u behoefte aan!

Met onze PreStudy– en ROIWalk-consultancydiensten helpen we u de oplossing te kiezen die het beste past bij de unieke behoeften van uw bedrijf en het beste rendement op uw investering oplevert.

Neem contact op!

Neem contact op met onze experts om uw logistieke behoeften te bespreken en aan de slag te gaan met uw ontwikkelingstraject.

Niels Have

Sales Manager

niels.have(at)roimaint.com

+45 40 68 58 88

Rikke Weesgaard

Sales, Denmark

rikke.weesgaard(at)roimaint.com

+45 20 96 40 86

Thomas Severinsen

Sales, Denmark

thomas.severinsen(at)roimaint.com

+45 30 70 93 83

Of vertel ons over uw behoeften, en we nemen snel contact met u op.

[contact-form-7 id=”36199″]