0
+
Klanten
0
EXPERTS
0
LANDS
0
M€
OMZET

Ons verhaal

Roima is in 2014 opgericht om te beantwoorden aan de stijgende en ontwikkelingsbehoeften van de Finse maakindustrie. Het merk Roima is opgericht op de fundamenten van vijf toonaangevende bedrijven om te dienen als de betrouwbare partner voor winstgevendheid van zowel grote als kleine industriële bedrijven.

De naam Roima komt van de woorden ROI Machine; we dagen ons elke dag uit om de productiviteit en winstgevendheid van onze klanten te verhogen. Onze innovativiteit en expansieve drive werden in 2016 bekroond, aangezien het Red Herring-mediabedrijf Roima koos als een van de meest veelbelovende technologiebedrijven ter wereld – als het enige Finse bedrijf in ons vakgebied.

Roima groeit sterk. Tot onze klanten behoren tal van succesvolle bedrijven in de technologie- en voedingsmiddelenindustrie, zoals Atria, Beneq, Metso, Patria, Valio, Vindea, Valmet Automotive en nog veel meer.

De medewerkers van Roima zijn gevestigd in Finland, Zweden en Nederland en zijn experts op het gebied van productbeheer, machinevisie, enterprise resource planning, operations management en intralogistiek. Het eigendom van het bedrijf is verdeeld tussen Intera Partners en het management en personeel.

De industrie weer terugbrengen naar Europa

Onze visie is om samen met onze klanten, samen met JIJ, de Europese productie te verbeteren en te stimuleren de maakindustrie terug naar Europa te brengen, sterker en geavanceerder dan ooit. Hooggeschoolde productie verlaagt de kosten per eenheid, vermindert de rol van goedkope arbeidskrachten en weergeeft een deel van de banen terug naar Europa in de vorm van expertposities. Laten we samen de Europese industrie draaiende houden!

We verhogen de productiviteit door middel van innovatieve automatiseringsoplossingen, intelligent gebruik van technologie en een virtueuze cyclus van continue verbetering. Door hierin te investeren, zullen Europese bedrijven en dus ook Europa concurrerend en robuust blijven, terwijl het werkgelegenheidscijfer en het bruto binnenlands product (bbp) stijgen.

Om onze visie te realiseren, hebben we deze vertaald in waarden die ons begeleiden in ons dagelijks werk: continue verbetering, transparantie, verantwoordelijkheid en zinvol werk. Deze waarden begeleiden ons werk zowel intern als extern; we passen ze toe in onze eigen activiteiten en helpen onze klanten ze ook toe te passen in hun activiteiten, omdat we geloven dat ze een essentiële sleutel tot hun succes zijn. De kern van alles is het concurrentievermogen van onze klanten.

Continue verbetering

Wij zijn van mening dat de beslissing om bij te blijven met de ontwikkeling investeringen vereist, maar op de lange termijn ook geld bespaart en het concurrentievermogen verhoogt. De continue verbetering van processen is de sleutel tot de groei en winstgevendheid van onze klanten. Dat is de drijvende kracht achter al onze samenwerkingsprojecten.

We willen leven zoals we prediken. We verbeteren dus ook continu onze eigen processen en investeren in klantervaring. We willen de best mogelijke service en expertise bieden die waarde toevoegt aan de bedrijfsprocessen van onze klanten. Dit noemen we Roima Experience.

Transparantie

Wij zijn van mening dat de basis voor betrouwbaarheid in de toekomst zal worden gevormd door transparantie; dit heeft bijvoorbeeld invloed op de waargenomen productkwaliteit van de klant. De controle over productieprocessen kan transparant worden gemaakt met behulp van een gedeeld systeem; wanneer alle gegevens op één plaats staan, kunnen knelpunten sneller worden geïdentificeerd en onverwijld worden aangepakt.

Het delen en consolideren van gegevens is een uitdaging voor veel bedrijven. Bij genetwerkte productie moeten alle productgegevens nauwkeurig, betrouwbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn voor alle partijen in het leveringsnetwerk. We kunnen u een oplossing aanbieden die transparantie biedt voor uw gehele supply chain: voor het opslaan, beheren en delen van productgegevens gedurende de gehele levenscyclus van het product.

Verantwoordelijkheid

Wij geloven dat in een ontwikkelende economie het belang van ethische waarden wordt benadrukt. Het is niet langer voldoende om ervoor te zorgen dat de activiteiten van uw eigen bedrijf openbaar kunnen worden bekeken – in plaats daarvan moet de productie verantwoordelijk zijn voor het gehele netwerk, in elk stadium van de keten.

We ondersteunen onze klanten bij het bewaken van de verantwoordelijkheid van de productie. Het grote geheel is eenvoudig te beheren wanneer goedgekeurde leveranciers, audits, vereisten, datums en geldigheidsperioden zijn samengesteld op een plaats waar ze duidelijk en gemakkelijk toegankelijk zijn voor iedereen die ze nodig heeft.

Betekenisvol werk

Wij geloven dat de mens centraal staat in alle veranderingen. Toekomstige werknemers zijn multi-bekwame talenten die de processen van het bedrijf willen en kunnen ontwikkelen, hun werk als zinvol ervaren en zich inzetten voor de bedrijfsdoelstellingen. Het bedrijf bloeit wanneer de prestaties van de organisatie hoog zijn en het werk zinvol is, zowel mentaal als fysiek. Compatibele, eenvoudig te gebruiken informatiesystemen verhogen de werkefficiëntie en verminderen het routinewerk.